Omnibus
Boek

Omnibus 3 verhalen in 1 ([2022])/ tekst: Lizzy van Pelt, illustraties: Piet Voordes

Bundeling van drie verhaaltjes voor beginnende lezers waarin Daan en Lot de hoofdrol spelen. Leesniveau is AVI-Start en AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van drie verhaaltjes voor beginnende lezers. Daan vindt een poes en wil die graag houden. Daarom zegt hij tegen haar baasje dat ze ziek is door groen sop onder haar neusje te doen. Sanne heeft een fout gemaakt tijdens de taalles en mag van de juf geen gum gebruiken. Ze neemt een stukje brood, maar helaas, daar zit jam op. Als een meneer een blikje in de heg gooit, stopt de juf met de les en gaat de klas afval opruimen en scheiden. Daan heeft een briljant idee: hij maakt van enkele gevonden spullen -een wc-rol, een rietje en een ballon- een toeter. De eerste twee verhaaltjes zijn op niveau AVI-Start en het derde verhaaltje op AVI-niveau M3. Groot, schreefloos lettertype. Interpunctie wordt overal gebruikt, hoofdletters in het derde verhaaltje. De illustraties zijn kleurrijk, maar komen wel gedateerd over. Daardoor maakt het geheel een wat ouderwetse indruk. Auteur schreef meerdere series voor startende lezers, zoals 'Lol in lezen', 'Joepie, ik lees!' en 'Lezen is super!' Eenvoudige uitgave met herkenbare onderwerpen die bruikbaar is als leesoefenstof. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083270333 | 55 pagina's

Titel Omnibus : 3 verhalen in 1
Uniforme titel Mispoes Gum Dat ruimt op!
Auteur Lizzy van Pelt
Secundaire auteur Piet Voordes
Type materiaal Boek
Uitgave Riel : SpecialBooX, [2022]
Overige gegevens 55 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Bevat: Mispoes. - Zuid-Beijerland : SpecialBooX, 2016 ; Gum. - Zuid-Beijerland : SpecialBooX, 2017 ; Dat ruimt op! - Zuid-Beijerland : SpecialBooX, 2016
ISBN 9789083270333
PPN 436819325
Thematrefwoord Huisdieren ; school ; Milieu
Taal Nederlands

Relaties/Serie

TopLab
Boek

TopLab ([2016]-...)

vol.
Uitgeleend