Kerstmis
Boek

Kerstmis ([2022])/ Sam Taplin, illustraties: Jordan Wray ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Vera Vos is bang dat de kerstman haar dorpje niet kan vinden in dit prentenboek. Samen met de andere dieren in het bos maakt zij muziek in de hoop dat de kerstman hun dorpje kan vinden. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Op Kerstavond is iedereen blij in het Kastanjebos, maar Vera Vos maakt zich zorgen of de Kerstman hun dorpje wel kan vinden. Samen met Vika Vos hangt ze een lantaarn in de boom en speelt ze viool. Vera en Vika vragen de dassen, eekhoorns en muizen of zij ook muziek willen maken en lantaarns ophangen in het dorp. Terug naar huis is het hele dorp verlicht en klinkt er overal kerstmuziek. De volgende dag blijkt de Kerstman hun dorp prima te hebben kunnen vinden. Vrolijk Kerstverhaaltje met aansprekende dieren op vijf dubbele, dunne, kartonnen pagina's met afgeronde hoeken. Op de kleurrijke illustraties is veel te zien. Ze vullen de tekst aan. Het grote verrassingselement zit in licht en geluid. Op elke dubbele pagina kun je op een 'knopje' drukken waarna er vrolijke Kerstmuziek klinkt en er lichtjes gaan branden. De batterij is met een knopje achter op de kaft uit te zetten en kan vervangen worden. Met gouden details op de kaft. Geschikt vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781803706894

Titel Kerstmis
Uniforme titel Usborne lichtjes en geluiden
Auteur Sam Taplin
Secundaire auteur Jordan Wray ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2022]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Usborne lichtjes en geluiden en Druk op de knoppen om de lichtjes te zien... en de muziek te horen - Vertaling van: Christmas. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2022. - (Lights and sounds)
ISBN 9781803706894
PPN 437960633
Genre dierenleven - kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Muziek ; Dierenverhalen
Taal Nederlands