Leugenparadijs
Boek

Leugenparadijs vervolgde christenen in Noord-Korea ([2022])/ Eeuwoud Koolmees

De Noord-Koreaanse Suk-hi (14) vertelt thuis dat de vader van haar vriendin kritisch is over de Grote Leider. Dat heeft nare gevolgen, waardoor Suk-hi wordt gedwongen om uit Noord-Korea te vluchten. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Suk-hi (14) woont in Noord-Korea. Als de vader van haar vriendin zich kritisch uitlaat over de Grote Leider Kim Il-sung vertelt Suk-hi dit thuis. Door toedoen van haar broer moet de hele familie van de vriendin naar een heropvoedingskamp, waar de mensen gemarteld worden of zich dood moeten werken. Als Suk-hi met een vriend gaat kijken bij een heropvoedingskamp verliest ze haar armband met haar naam erop. Hierdoor moeten zij en haar familie vluchten, waarbij haar vader direct opgepakt wordt en Suk-hi haar moeder ziet verdrinken in de rivier. Haar vriend wordt ook opgepakt. Suk-hi weet te vluchten en komt bij christenen in China in huis. Daar probeert ze om te gaan met haar schuldgevoel. Voor kinderen zal dit boek schokkend zijn. Beschreven wordt hoe mensen in de kampen met leedvermaak worden neergeschoten en dat gewonden door honden worden gedood. In samenwerking met de Stichting Open Doors tot stand gekomen, een stichting die op de bres komt voor vervolgde christenen. De auteur is docent Nederlands en schreef eerder hard realistische, sociaal-politieke verhalen. Het boek is meer geschikt voor volwassenen met een christelijke achtergrond die geïnteresseerd zijn in Noord-Korea. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789087187958 | 167 pagina's

Titel Leugenparadijs : vervolgde christenen in Noord-Korea
Auteur Eeuwoud Koolmees
Instelling /Stichting Open Doors Nederland
Type materiaal Boek
Uitgave Apeldoorn : de Banier uitgeverij, [2022]
Overige gegevens 167 pagina's - kaart - 23 cm
Annotatie Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Open Doors - Oorspronkelijke uitgave: Capelle aan den IJssel : Mes, 2006
ISBN 9789087187958
PPN 435693093
Genre politieke roman - protestants milieu
Thematrefwoord Noord-Korea ; Dictatuur ; Noord-Koreaanse vluchtelingen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Noord-Koreaanse vluchtelingen

Relaties/Serie

Vervolgde kerk
Boek

Vervolgde kerk (2009-...)

vol. dl. 15
Uitgeleend