Vrede
Boek

Vrede ([2022])/ tekst van Baptiste Paul & Miranda Paul, met illustraties van Estelí Meza ; Nederlandse tekst [uit het Engels] van M.E. Ander

Korte beschrijvingen van hoe vrede in de wereld van mens, dier en natuur eruit zou kunnen zien. Prentvertelling met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een zachtaardig en inclusief prentenboek over wereldvrede. In korte aforistische uitspraken wordt beschreven hoe vrede iets kleins kan zijn, zoals in de vorm van een knuffel, maar ook iets groots, door dapperheid en goede daden. De uitspraken worden omlijst door kunstzinnige en uitbundige kleurenillustraties waarin kinderen van allerlei verschillende afkomsten zorgen voor elkaar, en voor dier en natuur. Bepaalde dieren die in het boek voorkomen leven in Mozambique, waar door een oorlog tussen 1977 en 1992 ongeveer negentig procent van de wilde dieren omkwam. Andere dieren zijn vredessymbolen uit culturen van over de hele wereld. Baptiste Paul groeide op in Saint Lucia. Hij houdt van sporten, brandt zijn eigen koffie en schrijft kinderboeken. Miranda Paul heeft al ruim tien boeken op haar naam staan en kreeg verschillende internationale onderscheidingen. Ze is medeoprichter van de organisatie We Need Diverse Books. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051169201

Titel Vrede
Auteur Baptiste Paul
Secundaire auteur Miranda Paul ; Estelí Meza ; M.E. Ander
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2022]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's, 2 ongenummerde vouwbladen - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Peace. - Züruch : NorSüd Verlag AG, (c)2021
ISBN 9789051169201
PPN 436051362
Rubriekscode 399.22
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrede; Kinderen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vrede