Sander en de brug
Boek

Sander en de brug vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland (januari 2023)/ Sander Schimmelpenninck, redactie: Harminke Medendorp en Andreas Jonkers ; eindredactie: Andreas Jonkers

Journalistiek essay over ongelijkheid in Nederland waarin de presentator van de tv-serie 'Sander en de kloof' vijf voorstellen doet voor een eerlijkere samenleving.

Aanwezigheid

Recensie

Een journalistiek essay van Sander Schimmelpenninck over (on)gelijkheid in Nederland. In de tv-serie 'Sander en de kloof' stelt Schimmelpenninck de ongelijkheid in Nederland aan de kaak. In dit boek beantwoordt hij de vraag die hij daarna uit alle hoeken kreeg: wat kunnen we eraan doen? Schimmelpenninck doet vijf voorstellen, onder meer voor hervorming van het onderwijs, het zwaarder belasten van winst uit vermogen en het invoeren van een maatschappelijke diensttijd voor iedereen. Nuchter, onderhoudend en in overtuigende stijl geschreven. Geschikt voor een breed tot geoefend lezerspubliek. Met enkele schema's.Sander Schimmelpenninck (1984) is journalist, presentator en oprichter van Tonny Media. Hij was hoofdredacteur van Quote, is presentator van de Zelfspodcast en de tv-serie 'Sander en de kloof' en is columnist bij de Volkskrant.

Specificaties

Nederlands | 9789493254244 | 116 pagina's

Titel Sander en de brug : vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland
Auteur Sander Schimmelpenninck
Secundaire auteur Harminke Medendorp
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : De Correspondent, januari 2023
Overige gegevens 116 pagina's - 17 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493254244
PPN 436904438
Rubriekscode 343
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Inkomensverdeling; Nederland ; Vermogensverdeling; Nederland ; Welvaart; Gelijkheid; Nederland
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Inkomensverdeling