Het goede doel
Boek

Het goede doel (2022)/ Rüdiger Bertram, met tekeningen van Heribert Schulmeyer ; vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Ezra van Wilgenburg

De klas vacn de zesjarige Kai gaat dingen knutselen om te verkopen voor het goede doel. Kai's onzichtbare vriend Coolman heeft wel wat ideetjes. AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groep drie, de klas van de zesjarige Kai (ik-persoon) gaat dingen knutselen, om ze daarna te verkopen op een markt. De opbrengst zal voor een goed doel zijn. Kai's onzichtbare vriend Coolman heeft wel ideeën. Eerst maakt Kai met vriendje Daan een vlieger. Maar dat is niet zo'n succes. Juf stelt dan voor om van kastanjes allerlei popjes te maken. Naar een idee van Coolman worden dit allemaal kleine monsters, en die worden goed verkocht. Grappig verhaaltje met veel actie en korte zinnen. Aantrekkelijke leesoefenstof voor beginnende lezers na ongeveer negen maanden leesonderwijs, met merendeels eenlettergrepige woorden, met twee medeklinkers aan begin of eind van het woord, en enkele eenvoudige tweelettergrepige woorden (AVI-E3). Met interpunctie en hoofdlettergebruik. Rustige bladspiegel met niet te veel zinnen op een pagina en gedrukt in duidelijke schreefloze zwarte letters op witte achtergrond. Vijf getitelde hoofdstukjes. Kleurrijk geïllustreerd met vele grote grappige, cartooneske tekeningen, die de tekst goed ondersteunen. Ook verkrijgbaar als meeluisterboek. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463524902 | 40 pagina's

Titel Het goede doel
Auteur Rüdiger Bertram
Secundaire auteur Heribert Schulmeyer ; Annemarie Bon ; Ezra van Wilgenburg
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2022
Overige gegevens 40 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Coolman und ich Helden des Schulbasars. - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2017
ISBN 9789463524902
PPN 436298139
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Coolman en ik
Boek

Coolman en ik (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Rüdiger Bertram
Vaantjes
Boek

Vaantjes (2015-...)

vol.
Uitgeleend