Console-gaming
Boek

Console-gaming ([2022])/ Betsy Rathburn, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hoppenbrouwers ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Weetjes over de geschiedenis van populaire spelcomputers, van de allereerste game-console Magnavox Odyssey tot de Nintendo Switch. Met kleurenfoto's en -illustraties. MLP. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een rijk geïllustreerd informatief boekje (24 p.) over de geschiedenis van de populairste gameconsoles. Videogames spelen kan bijna overal: op de computer of op een gameconsole en zelfs op de smartphone tijdens een lange treinreis. Maar dat is niet altijd zo geweest. In dit boek leert de lezer over de geschiedenis van het gamen op een spelcomputer: van de Magnavox Odyssey uit 1972 tot de Nintendo Switch. Maak kennis met Pong en met Mario En ontdek verrassende feitjes over de wereld van het gamen. 'Console-gaming' is geschreven op een toegankelijk leesniveau met korte zinnen en alledaagse woorden. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achter in het boek uitgelegd. Kleurrijk opgemaakt, met veel foto's en illustraties. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Gamen: van old-skool tot nu*'. MLP. Voor gamers vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086649662 | 24 pagina's

Titel Console-gaming
Auteur Betsy Rathburn
Secundaire auteur Ellen Hoppenbrouwers ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2022]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Console gaming. - Bellwether Media, Inc., (c)2021. - (Ready, set, game!)
ISBN 9789086649662
PPN 435392050
Rubriekscode 621.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spelcomputers; Geschiedenis ; Videospelen; Geschiedenis
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Spelcomputers

Relaties/Serie

Gamen: van old skool tot nu
Boek

Gamen: van old skool tot nu (2022-...)

vol.
Uitgeleend
Betsy Rathburn