De banaan
Boek

De banaan de onbekende wereld achter ons favoriete fruit ([2022])/ redactie: prof.dr. Gerrit H.J. Kema, dr. Fédes van Rijn, prof.dr. Francine Govers, prof.dr. Jelle Reumer, prof.dr. Jos van den Broek (infographics), ir. Astrid Smit (redactie), Joy Kerklaan Msc (coördinator)

Informatie over de bananenteelt, met aandacht voor o.a. productie en ecologie. Met interviews en foto's en illustraties in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhandeling over de banaan. De banaan is 's werelds meest gegeten fruit. Maar de banaan heeft het zwaar te verduren door diverse soorten schimmels. Grote hoeveelheden bestrijdingsmiddelen houden de productie overeind, maar hoe lang nog? En er is ook het probleem van de aanzienlijke ecologische voetafdruk van bananenteelt. Voor kleinschalige boeren met een schamel inkomen smaakt de vrucht een stuk minder zoet. Naar welke oplossingen zoeken telers en wetenschappers? Kan de 'Nederbanaan' haar tropische zus redden? Helder en informatief geschreven, met interviews. Met foto's, kaarten en illustraties in kleur. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Bio wetenschap+maatschappij'.

Specificaties

Nederlands | 9789088031168 | 112 pagina's

Titel De banaan : de onbekende wereld achter ons favoriete fruit
Secundaire auteur Gerrit H.J. Kema
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Lias, [2022] - [Den Haag] : Stichting Biowetenschappen en Maatschappij
Overige gegevens 112 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789088031168
PPN 436711230
Rubriekscode 637.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bananenteelt ; Bananen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Fruitteelt

Relaties/Serie

Cahiers bio-wetenschappen en maatschappij
Boek

Cahiers bio-wetenschappen en maatschappij (1972-...)

vol.
Uitgeleend