De geboorte van het Romeinse keizerrijk
Boek

De geboorte van het Romeinse keizerrijk Marcus Antonius, Cleopatra en Octavianus in de Slag bij Actium ([2022])/ Barry Strauss, vertaling [uit het Engels]: Roelof Posthuma

Geschiedkundige beschrijving van de Slag bij Actium in 31 v. Chr. waarbij Octavianus, de latere keizer Augustus, het beroemde echtpaar Marcus Antonius en Cleopatra versloeg. De overwinning luidde het begin van het Romeinse keizerrijk in.

Aanwezigheid

Recensie

Een onderhoudende geschiedenis over het ontstaan van het Romeinse keizerrijk aan de hand van de strijd tussen Marcus Antonius en Octavianus. De Slag bij Actium in 31 v. Chr. kostte bijna tweehonderdduizend mensen het leven en was een scharnierpunt in de geschiedenis. Octavianus, de latere keizer Augustus, won de zeeslag van misschien wel het bekendste liefdespaar uit de geschiedenis: Marcus Antonius en Cleopatra. Hun vloot werd bijna geheel verslagen en Marcus Antonius en Cleopatra pleegden zelfmoord. Hierdoor kwam het zwaartepunt van het Romeinse Rijk niet in het Oosten, maar in het Westen te liggen. 'De geboorte van het Romeinse keizerrijk' is helder, verhalend en met kennis van zaken geschreven. Voor lezers met verregaande interesse in de Romeinse geschiedenis. Met kaarten. Barry Strauss (1953) is hoogleraar geschiedenis aan Cornell University in New York en is schrijver, columnist en eindredacteur van de boekenreeks The Princeton History of the Ancient World.

Specificaties

Nederlands | 9789401918756 | 350 pagina's

Titel De geboorte van het Romeinse keizerrijk : Marcus Antonius, Cleopatra en Octavianus in de Slag bij Actium
Auteur Barry Strauss
Secundaire auteur Roelof Posthuma
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Omniboek, [2022]
Overige gegevens 350 pagina's - kaart - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789401918756
PPN 436650916
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Romeinse Rijk ; Augustus, C. Julius Caesar Octavianus (Romeins keizer) ; Marcus Antonius (Romeins veldheer)
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Romeinse Rijk