De poorten van Europa
Boek

De poorten van Europa een geschiedenis van Oekraïne (2022)/ Serkhii Plokhy, vertaald [uit het Engels] door Fanneke Cnossen, Peter van Nieuwkoop, Pon Ruiter en Jaap Verschoor

Overzicht van de geschiedenis van Oekraïne van de prehistorie tot de Russische annexatie van de Krim en de invasie van de Donbas. Met kaarten in zwart-wit.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een boek over de geschiedenis van Oekraïne, van de prehistorie tot de Russische annexatie van de Krim en de invasie van de Donbas. Het nationalisme en het antisemitisme worden uitgebreid behandeld, net als de wortels van het huidige verzet tegen de grote oosterbuur. Het boek gaat diep en vanuit algemeen perspectief op de materie in. Helder en met diepgang geschreven. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Met kaarten in zwart-wit. Serhii Plokhy (Nizjni Novgorod, 1957) studeerde en doceerde in de Sovjet-Unie, Oekraïne, Canada en de Verenigde Staten. Hij schreef vele boeken, die vaak werden vertaald, en won diverse prijzen. Plokhy is hoogleraar Oekraïense geschiedenis aan Harvard University en directeur van het Harvard Oekraïens onderzoeksinstituut.

Specificaties

Nederlands | 9789021469188 | 512 pagina's

Titel De poorten van Europa : een geschiedenis van Oekraïne
Auteur Serhii Plokhy
Secundaire auteur Fanneke Cnossen ; Peter van Nieuwkoop ; Pon Ruiter ; Jaap Verschoor
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Querido Facto, 2022
Overige gegevens 512 pagina's - kaarten - 24 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789021469188
PPN 436719835
Rubriekscode Oekraïne 941
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oekraine; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Oekraïne