Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Billen buikje benen
Boek

Billen buikje benen ([2022?])/ geschreven door Betty Sluyzer, met illustraties van Pauline Oud

Billen, buikje, benen: weet je waar die zitten? En dan heb je ook tenen, vingertjes en oren! Enkele kinderen van verschillende nationaliteiten laten zien welke delen er aan hun lichaam zitten. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief, vierkant prentenboekje waarin het kind spelenderwijs door middel van korte versjes en opdrachten om aan te wijzen leert omgaan met het benoemen van lichaamsdelen. Voor in het boek staat een bloot wit jongetje met een versje en achterin staat een zwart meisje met hetzelfde versje. Samen met kinderen van allerlei nationaliteiten en met behulp van enkele dieren benoemen ze onderdelen van het lichaam. Het taalgebruik is eenvoudig, vlot en aangepast aan het jonge kind; duidelijk schreefloos lettertype. Bij de tekst staan passende platen die soms doorlopen over twee pagina's. De illustraties zijn eenvoudig in felle, vrolijke kleuren met dikke contouren. Ze zijn expressief, cartoonachtig en hebben weinig diepte. Het geheel biedt identificatiemogelijkheden en bevordert de taalontwikkeling. De schrijfster heeft meer boeken geschreven en geeft cursussen en trainingen over kinderboeken. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491662409

Titel Billen buikje benen
Auteur Betty Sluyzer
Secundaire auteur Pauline Oud
Type materiaal Boek
Editie 6e druk;
Uitgave Goirle : SpecialBooX, [2022?]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie 1e druk van deze uitgave: Zuid-Beijerland : SpecialBooX, (c)2015. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Mercis Publishing-Kimio, (c)2004. - (Een Kimio peuterboekje)
ISBN 9789491662409
PPN 438086406
Thematrefwoord Lichaamsdelen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands