Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Tijn in de winkel
Boek

Tijn in de winkel ([2022?])/ geschreven door Betty Sluyzer, met illustraties van Pauline Oud

Tijn gaat met zijn moeder boodschappen doen in de supermarkt. Vierkant prentenboekje met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deeltje rond peuter Tijn geeft een vrolijke impressie van boodschappen doen in de supermarkt met mama en lievelingsknuffel. Fruit wegen, koekjes kiezen, brood in het winkelwagentje doen, tassen vullen, 'het stukje worst van de slager' krijgen en betalen aan de kassa zijn herkenbare belevenissen voor peuters. Die worden in dit prentenboekje zeer eenvoudig verteld middels paginagrote en halve paginagrote tekeningen ondersteund door heel korte zinnetjes, variërend van vier tot acht per twee pagina's. Fleurige rood-, geel- en groentinten zijn overheersend, maar de toepassing van de los gehanteerde waterverftechniek belemmert helaas de gedetailleerdheid en duidelijkheid van het afgebeelde. Subtiele humor ontbreekt niet en tekst en illustraties lokken ook beslist spontane reacties uit. De gehanteerde schreefloze letter van dit goed verzorgde boekje met stevig, uitnodigend omslag en mooi glanzend papier is goed voor te lezen. Er zijn nog meer boekjes verschenen met Tijn in de hoofdrol. Goede identificatiemogelijkheden voor peuters om vertrouwd te raken met of om nog beter (vreemde) situaties en gevoelens te leren herkennen en te hanteren tijdens het boodschappen doen in een grote winkel. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491662386

Titel Tijn in de winkel
Auteur Betty Sluyzer
Secundaire auteur Pauline Oud
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave Goirle : SpecialBooX, [2022?]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie 1e druk van deze uitgave: Zuid-Beijerland : SpecialBooX, (c)2015. - Oorspronkelijke uitgave: Naarden : Kimio, 1999. - (Een Kimio peuterboekje)
ISBN 9789491662386
PPN 438086139
Thematrefwoord Winkelen ; Knuffels
Taal Nederlands