Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Death note
Boek

Death note black edition. V ([2011])/ Takeshi Obata

Een student vindt een boek van de dood waarmee hij iedereen kan doden wiens naam hij hierin schrijft. Manga. Vanaf ca. 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze 'Black Edition' bundelt telkens twee delen van de immens populaire mangaserie 'Death Note'*. Het verhaal is nog steeds een 'pageturner': een hoogintelligente student (Light), vindt een notitieboekje dat eigendom is van een 'shinigami', een God van de dood. Wanneer iemand hier een naam in schrijft en weet hoe deze eruit ziet, zal deze sterven. Light vermoordt allerlei criminelen en noemt zichzelf 'Kira'. Nadat Light de superspeurder 'L', die hem op de hielen zat, heeft vermorod, doet hij alsof hij de politie helpt en noemt zich de nieuwe L. Twee speurders uit Amerika, waaronder 'Near', verdenkene hem en er ontstaat een nieuw steekspel. Light mobiliseert de groep volgers van Kira wereldwijd die het eens zijn met diens rigoreuze manier om criminelen te doden. En hij installeert een nieuwe Kira, een volger genaamd Mikami, die nu in zijn naam mensen doodt. Maar Near blijft Lights plannen dwarsbomen en trapt er niet in. Death Note is een spannend schaakspel tussen hyperintelligente mensen vol ingewikkelde intriges. Engelstalige manga, te lezen van achter naar voren en van rechts naar links.

Specificaties

Engels | 9781421539683 | 365 pagina's

Titel Death note : black edition. V
Auteur Obata" Takeshi
Secundaire auteur Tsugumi Oba ; Tetsuichiro Miyaki
Type materiaal Boek
Uitgave San Francisco : VIZ Media. LLC, [2011]
Overige gegevens 365 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: 2007. - Oorspronkelijke Japanse uitgave: Shuisha, 2003 - Bevat: Death note, volume 9 en 10
ISBN 9781421539683
PPN 437973093
Genre stripverhaal - science-fiction
Taal Engels

Relaties/Serie

Death note
Boek

Death note black edition (2010-...)

vol. 5
Uitgeleend
Takeshi Obata