Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Death note
Boek

Death note black edition. VI ([2011])/ Takeshi Obata

Een student vindt een boek van de dood waarmee hij iedereen kan doden wiens naam hij hierin schrijft. Manga. Vanaf ca. 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze 'Black Edition' bundelt telkens twee delen van de immens populaire mangaserie Death Note*. Het verhaal is nog steeds een 'pageturner': een hoogintelligente student (Light), vindt een notitieboekje dat eigendom is van een 'shinigami', een God van de dood. Wanneer iemand hier een naam in schrijft en weet hoe deze eruit ziet, zal deze sterven. Light vermoordt allerlei criminelen en noemt zichzelf 'Kira'. Light heeft lang de dubbelrol van Kira en onderzoeker L weten te combineren, maar nu zit de Amerikaanse superspeurder 'Near' (een hoogbegaafde jongen die de echte L heeft opgevolgd) hem op de hielen. In dit laatste deel komt het tot een ontknoping. Near is naar Japan gereisd, maar heeft het moeilijk nu een deel van de wereldbevolking Kira volgt, omdat hij eindelijk de wereld veiliger heeft weten te maken. Met een eigen tv-zender weet Kira de bevolking te mobiliseren. Zal Near hem toch in de val weten te lokken? Death Note is een spannend schaakspel tussen hyperintelligente mensen vol ingewikkelde intriges. Engelstalige manga, te lezen van achter naar voren en van rechts naar links.

Specificaties

Engels | 9781421539690 | 405 pagina's

Titel Death note : black edition. VI
Auteur Obata" Takeshi
Secundaire auteur Tsugumi Oba ; Tetsuichiro Miyaki
Type materiaal Boek
Uitgave San Francisco : VIZ Media. LLC, [2011]
Overige gegevens 405 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: 2007. - Oorspronkelijke Japanse uitgave: Shuisha, 2003 - Bevat: Death note, volume 11 en 12
ISBN 9781421539690
PPN 437973131
Genre stripverhaal - griezelverhaal
Taal Engels

Relaties/Serie

Death note
Boek

Death note black edition (2010-...)

vol. 6
Uitgeleend
Takeshi Obata