Chevreuse
Boek

Chevreuse (2022)/ Patrick Modiano, vertaald [uit het Frans] door Marthe Elzinga

Een Franse schrijver probeert het verleden onschadelijk te maken door personen van toen te gebruiken als romanpersonages.

Aanwezigheid

Recensie

Een psychologische roman waarin schrijver Jean Bosmans - Modiano's alter ego en ook het hoofdpersonage in de roman 'De Horizon' - de betekenis probeert te achterhalen van gebeurtenissen uit zijn verleden. Hij denkt terug aan een vrouw die hij in het verleden heeft ontmoet, wat weer herinneringen oproept aan degenen die hij in haar gezelschap heeft gezien. Zullen de herinneringen hem in de volgende jaren steeds blijven lastigvallen? Omdat hij het verleden niet kan herbeleven om het te corrigeren, probeert hij ze onschadelijk te maken en op afstand houden door ze te veranderen in romanpersonages. In zachtaardige, precieze stijl geschreven. Met name geschikt voor een literair lezerspubliek. Patrick Modiano (1945), een van Frankrijks meest gelezen en bekroonde auteurs, schiep een monumentaal oeuvre van enkele tientallen romans. In 2010 ontving hij de Prix Mondial, een prestigieuze oeuvreprijs voor auteurs wier werk een hedendaagse boodschap van humanisme uitdraagt. In 2014 kreeg hij de Nobelprijs voor de Literatuur uitgereikt.

Specificaties

Nederlands | 9789021462622 | 174 pagina's

Titel Chevreuse
Auteur Patrick Modiano
Secundaire auteur Marthe Elzinga
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij BV, 2022
Overige gegevens 174 pagina's - 21 cm
Annotatie Bevat achterin enkele aantekeningen van de vertaler - Vertaling van: Chevreuse. - Paris : Éditions Gallimard, (c)2021
ISBN 9789021462622
PPN 436719630
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Herinneringen ; Schrijvers
Taal Nederlands