Volwassen vriendschap
Boek

Volwassen vriendschap hoe onze kennis over hechting je helpt om (nieuwe) vrienden te maken en te houden ([2022])/ Marisa Franco, vertaald [uit het Engels] door Jasper Velzeboer

Verhandeling over het belang van het opbouwen van blijvende vriendschappen, met praktische adviezen voor het onderhouden van deze relaties.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhandeling over volwassen vriendschappen. Nieuwe vriendschappen vormen is op elke leeftijd mogelijk en essentieel: ze spelen een grote rol bij zelfontplooiing en het streven naar een langer en gezonder leven. Het hebben van goede vrienden helpt om depressies en burnouts te voorkomen en kan zelfs een huwelijk nieuw in leven blazen. Marisa Franco legt uit hoe we nieuwe vriendschappen kunnen aangaan en bestaande verder kunnen verdiepen. Ook bespreekt ze tegenstrijdigheden (zoals dat niet direct reageren op appjes niet betekent dat een vriend geen belangstelling meer heeft), mythes over vriendschappen en biedt ze inzichten over onderwerpen als emotionele bagage en conflicten. Met voorbeelden en adviezen. In prettige, invoelende en toegankelijke stijl geschreven. Marisa G. Franco is als professor in de psychologie verbonden aan de Universiteit van Maryland met als specialisme de wetenschap over hechting.

Specificaties

Nederlands | 9789021428857 | 336 pagina's

Titel Volwassen vriendschap : hoe onze kennis over hechting je helpt om (nieuwe) vrienden te maken en te houden
Auteur Marisa Franco
Secundaire auteur Jasper Velzeboer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Volt, [2022]
Overige gegevens 336 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789021428857
PPN 436698617
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vriendschap; Sociaalpsychologische aspecten
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Vriendschap