Psychopaten, wie zijn ze?
Boek

Psychopaten, wie zijn ze? misvattingen en dwalingen over psychopathie (oktober 2022)/ Prof. dr. Kasia Uzieblo, redactie: Saskia Martens ; eindredactie: Remco Houtman-Janssen

Beschouwing van de kenmerken van psychopathie, met aandacht voor de maatschappelijke misvattingen die over deze aandoening bestaan. Met anekdotes uit de professionele praktijk van de auteur.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhandeling over de kenmerken van psychopathie en de misvattingen die over deze aandoening bestaan. Psychopaten zijn narcisten, meestermanipulators, verkrachters en seriemoordenaars. Psychopaten opvoeden is onmogelijk en een behandeling helpt niet. Dit zijn slechts enkele gedachten die de term 'psychopaat' bij velen oproept, en die ook door de media gretig ingezet worden. Maar in hoeverre kloppen deze ideeën? In dit boek staat dr. Kasia Uzieblo uitgebreid stil bij deze en andere opvattingen om zo een genuanceerder beeld te schetsen van wat psychopathie werkelijk inhoudt. 'Psychopaten, wie zijn ze?' is vlot en toegankelijk geschreven en vertaalt complexe ideeën naar begrijpelijke materie. Met ruimte voor anekdotes uit de professionele praktijk van de auteur. Voor een brede tot geoefende lezersgroep met interesse in forensische psychologie en criminologie. Prof. dr. Kasia Uzieblo is werkzaam als professor criminologische en forensische psychologie bij het departement Criminologie aan de Vrije Universiteit Brussel.

Specificaties

Nederlands | 9789463937139 | 276 pagina's

Titel Psychopaten, wie zijn ze? : misvattingen en dwalingen over psychopathie
Auteur Kasia Uzieblo
Secundaire auteur Saskia Martens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, oktober 2022
Overige gegevens 276 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463937139
PPN 438121201
Rubriekscode 606.329
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Antisocialepersoonlijkheidsstoornis ; Psychopaten
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Persoonlijkheids-stoornissen