Op grote hoogte
Boek

Op grote hoogte een reis door de Himalaya ([2022])/ Erika Fatland, uit het Noors vertaald door Maud Jenje en Michiel Vanhee

Verslag van een reis door de vijf landen van de Himalaya: Pakistan, India, Nepal, China en Bhutan, een van de meest etnisch en religieus diverse regio's ter wereld.

Aanwezigheid

Recensie

Een vuistdikke (683 blz.) reisbeschrijving over een tocht door de Himalaya.Erika Fatland trok een jaar lang door alle vijf landen van de Himalaya: Pakistan, India, Nepal, China en Bhutan, een van de meest etnisch en religieus diverse regio's ter wereld. Hier worden politieke conflicten uitgevochten en proberen grootmachten voet aan de grond te krijgen. Ondertussen doen gewone mensen hun best om hun levens vorm te geven onder barre klimatologische omstandigheden, op de grens van traditie en moderniteit. In heldere stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met kaarten. Erika Fatland (Haugesund, 1983) is een wereldberoemde Noorse schrijver en reisschrijver. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de The Bookseller Association's Non-Fiction Award for Authors and Translators en de Wessel Award.

Specificaties

Nederlands | 9789044544787 | 683 pagina's

Titel Op grote hoogte : een reis door de Himalaya
Auteur Erika Fatland
Secundaire auteur Maud Jenje ; Michiel Vanhee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Geus, [2022]
Overige gegevens 683 pagina's, 32 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789044544787
PPN 435644939
Rubriekscode Azië 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Himalaya; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Himalaya