Koning Kleurrijk en het raadsel van de voedselmix
Boek

Koning Kleurrijk en het raadsel van de voedselmix ([2022])/ Marlijn en Nieke Sonneveld, illustraties Michel & Leontine de Boer ; tekstredacteur Britt Sijtsma

Ga met koning Kleurrijk mee op ontdekkingstocht en leer wat gezonde en ongezonde voeding doet met het lichaam. Met gekleurde illustraties en zoekplaatjes. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Een vrolijk en leerzaam verhaal over de werking van voedsel in het lichaam. In het plaatsje Kleurrijk komt elke dag een bijzondere trein binnen. De wagons liggen vol met eten dat door de koning is besteld. De trein brengt al dat voedsel langs verschillende fabrieken die het verwerken. Maar vandaag gaat het niet zoals het hoort te gaan. Sterker nog: er zijn grote problemen! De koning snapt er niets van en gaat op onderzoek uit. De jonge lezer zoekt met hem mee en leert over wat gezonde en minder gezonde voeding doet met het menselijk lichaam. Met tips om gezondere keuzes te maken. 'Koning Kleurrijk' is vlot en helder geschreven, met paginagrote illustraties in diepe kleuren met zoekfiguurtjes en kleurcoderingen voor gezond en ongezond eten. Marlijn Sonneveld is onderwijsprofessional in het (speciaal) basisonderwijs en heeft een grote interesse in gezonde voeding. Nienke Sonneveld studeerde Voeding & Gezondheid in Wageningen en volgt nu de master Gezondheid & Maatschappij. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083255408 | 43 pagina's

Titel Koning Kleurrijk en het raadsel van de voedselmix
Uniforme titel Koning Kleurrijk
Auteur Marlijn Sonneveld
Secundaire auteur Nieke Sonneveld ; Michel de Boer ; Leontine de Boer ; Britt Sijtsma
Type materiaal Boek
Uitgave ['s-Heerenbroek] : Kleurrijk Eten, [2022]
Overige gegevens 43 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
ISBN 9789083255408
PPN 43622156X
Rubriekscode 628.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezonde voeding
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Gezonde voeding