De leukste kinderliedjes en versjes
Boek

De leukste kinderliedjes en versjes ([2015])/ idee & inhoudelijk en grafisch concept: ZNU, rijmpjes die niet op de cd voorkomen: Greet Bombeke en Nini Jurrie§ns ; illustraties Gerd Stoop (blz. 7, 11, 20, 24, 25, 29, 39, 52, 53), Paul De Becker (blz. 33, 35, 48), Clara Suetens (overige)

Verzameling bekende en minder bekende kinderliedjes, voorzien van muzieknotatie en spelsuggesties. Ruim vijftig liedjes zijn te horen op de cd. Met kleurentekeningen. Vanaf ca. 1 t/m 5 jaar.

Recensie

Onder het motto €Hoera! We gaan zingen!€ zijn in deze bundel 42 liedjes en 43 versjes opgenomen. Overbekend zijn ze: liedjes als €Altijd is Kortjakje ziek€, €Schuitje varen€ en €We maken een kringetje€. Dat geldt ook voor versjes als €Berend Botje€ en €Jantje zag eens pruimen hangen€. Vernieuwend is deze uitgave niet, eerder een tikje braaf, maar de nostalgisch ingestelden kunnen de huidige generatie kennis laten maken met de bekende klassiekers. Bij de liedjes staat een partituur, waardoor ze op gitaar, piano of blokfluit meegespeeld kunnen worden. Daarnaast staan er bij enkele liedjes suggesties voor spel en beweging. Naast kleine, eenvoudige tekeningetjes in kleur staan op elke pagina op de buitenrand acht gekleurde vierkantjes waarin een muziekinstrument is getekend. Achterin zijn zowel een alfabetisch liedjes- als versjesregister opgenomen om het zoeken te vereenvoudigen. Van de 85 in het boek opgenomen liedjes en versjes zijn er 54 op de bijgevoegde cd te beluisteren waarbij de Vlaamse tongval in de zang en de voorgedragen versjes doorklinkt. Nieuw in deze heruitgave zijn de spelsuggesties. Daarnaast heeft het een nieuwe titel en dito omslag gekregen. Geschikt voor de allerkleinsten vanaf ca. 1 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044744217 | 57 pagina's

Titel De leukste kinderliedjes en versjes
Auteur Greet Bombeke
Instelling /Zuidnederlandse Uitgeverij, Aartselaar
Secundaire auteur Nini Jurrie§ns ; Gerd Stoop
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2015]
Overige gegevens 57 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm - cd
Annotatie Met register - Oorspronkelijke titel: De mooiste kinderliedjes en versjes voor de allerkleinsten / illustraties Paul De Becker. - ©2003
ISBN 9789044744217
PPN 40404915X
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes