De Normandiers
Boek

De Normandiers de vergeten afstammelingen van de Vikingen ([2022])/ Levi Roach, vertaald [uit het Engels] door Auke van den Berg en Wilfried Simons

Geschiedenis van de expansiedrift en heerschappij van de Normandiërs in het Europa van de middeleeuwen. Met illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Geschiedenis van de expansiedrift en heerschappij van de Normandiërs in het Europa van de middeleeuwen. In 1066 winnen de Normandiërs de Slag bij Hastings, niet veel later is de verovering van Engeland een feit. Willem de Veroveraar wordt de eerste Normandische koning van Engeland. Hij en zijn krijgszuchtige opvolgers leggen niet alleen de basis voor het moderne Groot-Brittannië, maar domineren anderhalve eeuw lang bijna heel Europa, tot aan Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Levi Roach vertelt een verhaal van ambitieuze avonturen en woeste plunderaars, van fortuin maken en fortuinen verliezen. 'De Normandiërs' is met scherpe pen, leerzaam en vanuit algemeen perspectief geschreven. Geschikt voor liefhebbers van 'De Bourgondiërs' en andere meer geoefende lezers met interesse in geschiedenis. Met kaarten, afbeeldingen en foto's in kleur en zwart-wit. Levi Roach (1985) is een Britse historicus met een specialisatie in de geschiedenis van West-Europa en de vroege en hoge middeleeuwen.

Specificaties

Nederlands | 9789026352317 | 382 pagina's

Titel De Normandiers : de vergeten afstammelingen van de Vikingen
Auteur Levi Roach
Secundaire auteur Auke van den Berg ; Wilfried Simons
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2022]
Overige gegevens 382 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - illustraties, kaarten - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Empires of the Normans. - John Murray Press, (c)2022
ISBN 9789026352317
PPN 436328240
Rubriekscode 925
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Normandiërs; Europa; Middeleeuwen ; William I the Conqueror (koning van Engeland)
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Normandiërs