De ark van Rataplan
Boek

De ark van Rataplan ([2022])/ tekeningen: Achdé, scenario: Jul ; inkleuring: Mel Acryl'ink ; vertaling [uit het Frans]: James Vandermeersch

Als vreemde vogel Ovidius Byrde in het Wilde Westen een toevluchtsoord voor dieren opzet, verandert hij onder invloed van oplichters een tiran. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het tiende deel van 'De nieuwe avonturen van Lucky Luke' over een idealistisch plan dat uitloopt op een ramp. In Cattle Gulch heeft de halvegare Ovidius Byrde een toevluchtsoord voor dieren opgezet, met hond Rataplan als boegbeeld. Als Rataplan per ongeluk een goudvoorraad ontdekt, verandert Byrde onder de slechte invloed van oplichters in een plaatselijke tiran. Hij verplicht de plaatselijke bevolking een vegetarisch dieet te volgen en de dieren te beschermen. Van dierenwelzijn tot tirannie... Nog nooit gezien in het Wilde Westen! 'De ark van Rataplan' is vlot en met humor geschreven. Getekend en ingekleurd in de karakteristieke Lucky Luke-stijl. Vanaf ca. 10 jaar. Achdé (1961) is het pseudoniem van Hervé Darmenton, een Franse stripschrijver en tekenaar. Na de dood van Morris, de maker van Lucky Luke, ging Achdé vanaf 2003 verder met het tekenen van nieuwe Lucky Luke-verhalen.

Specificaties

Nederlands | 9782884719544 | 46 pagina's

Titel De ark van Rataplan
Auteur Achdé
Secundaire auteur ... Jul ; Morris ; Mel Acryl'ink ; James Vandermeersch
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Givrins] : Lucky Comics, [2022]
Overige gegevens 46 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Naar Morris
ISBN 9782884719544
PPN 437910369
Genre stripverhaal - wild-west roman
Thematrefwoord Cowboys
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lucky Luke
Boek

Lucky Luke (2004-...)

vol. 10
Uitgeleend