Darya en de denkmachine
Boek

Darya en de denkmachine (september 2022)/ tekst Sadaf Soloukey, illustraties Shamisa Debroey ; redactie Patricia Pisters

Darya's moeder is hersendokter, en ze vertelt de gekste dingen over de hersenen. Samen met walnootmannetje Curio gaat Darya op avontuur om uit te zoeken hoe die bijzondere denkmachine precies werkt. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 04/12/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Lichaam en gezondheid HERSENEN SOLO

Recensie

Een vrolijk en leerzaam kinderboek over de werking van de hersenen. Darya's moeder is hersendokter, en ze vertelt haar de gekste dingen over de hersenen. Dat hersenen een denkmachine zijn bijvoorbeeld, en dat ze lijken op een walnoot. Maar hoe werkt dat dan? Samen met walnootmannetje Curio verdwijnt Darya in een groot avontuur in de hersenen om uit te zoeken hoe die denkmachine nu eigenlijk in elkaar zit. Onderweg komt ze elektriciteitskabels tegen, zeepaardjes, een paarse hemel en een stortregen aan hersenvocht. Ook leert ze wat er in je hersenen gebeurt als je tweetalig opgroeit.'Darya en de denkmachine' is helder en vlot geschreven en is vermakelijk, maar ook leerzaam. Met kleurrijke, inclusieve en kunstzinnige illustraties in een speelse opmaak. Voor nieuwsgierige lezers vanaf ca. 7 jaar. Sadaf Soloukey is coassistent en promovendus bij de afdelingen Neurochirurgie en Neurowetenschappen van het Erasmus MC. 'Darya en de denkmachine' is haar eerste kinderboek.

Specificaties

Nederlands | 9789083260303 | 36 pagina's

Titel Darya en de denkmachine
Auteur Sadaf Soloukey
Secundaire auteur Shamisa Debroey ; Patricia Pisters
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rose Stories, september 2022
Overige gegevens 36 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Stichting Story Academy
ISBN 9789083260303
PPN 436327953
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hersenen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Hersenen