Kookboek
Boek

Kookboek de lekkerste gerechten voor kinderen (2022)/ geschreven door René Noorderveen en getekend door Anet van de Vorst

Fien (6) en haar broertje Teun (4) beleven allerlei avonturen op de boerderij. Samen met hun papa en mama maken ze lekkere dingen, zoals groentesoep en frietjes met appelmoes. Veertien voorleesverhaaltjes, elk voorzien van een recept dat stapsgewijs, met kleurenillustraties, wordt uitgelegd. Om samen te lezen en te koken met kinderen van ca. 3 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kookboek van de succesvolle boerderijkinderen Fien (6) en haar broertje Teun (4). In 'Voorleesverhalen op de boerderij'* (2019) en 'Hollandse avonturen'** (2020) beleefden ze allerlei avonturen met hun dierenvriendjes op de boerderij en in de natuur. Nu leren kinderen op een speelse manier waar ons eten en drinken vandaan komt voor het in de supermarkt ligt. Het oer-Hollandse duo is zeer succesvol: ze hebben al een eigen tv-serie, theatershow en een heuse avonturenboerderij. In dit kookboek worden grappige verhaaltjes gecombineerd met oer-Hollandse gerechten. Elk gerecht wordt voorgegaan door een verhaaltje dat iets met het gerecht te maken heeft. Na het verhaaltje over aardappels rooien volgt bijvoorbeeld een recept voor frietjes met appelmoes. Van elk gerecht wordt met tekeningen en tekst duidelijk aangegeven welke ingrediënten je nodig hebt en er volgt een duidelijk stappenplan met tekeningen en tekst. Het verhaaltje loopt verder in de tekst. Mede daardoor is het boek niet geschikt voor kinderen om zelf uit te koken. Vanaf ca. 3 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492901606 | 61 pagina's

Titel Kookboek : de lekkerste gerechten voor kinderen
Auteur René Noorderveen
Secundaire auteur Anet van de Vorst
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Witte Leeuw, 2022
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie 1e druk: 2020
ISBN 9789492901606
PPN 438193504
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken

Relaties/Serie

Fien & Teun
Boek

Fien & Teun (2017-...)

vol.
Uitgeleend