Het hoe en waarom van klimaatverandering
Boek

Het hoe en waarom van klimaatverandering (2023)/ Clive Gifford, vertaald [uit het Engels] door Marc ter Horst ; geïllustreerd door Ekaterina Gorelova en Ana Seixas

Leer alles over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, én de slimme oplossingen die worden bedacht. Met speelse illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een rijk geïllustreerd informatief boek in de 'Spoedcursus meesterbrein*'-serie met allerlei wetenswaardigheden over klimaatverandering. De aarde warmt op, het weer wordt extremer. Klimaatverandering zien we overal om ons heen. Maar om daar iets aan te kunnen doen, moet je eerst de oorzaak weten. Verschillende wetenschappelijke en historische aspecten van de klimaatproblematiek en allerlei creatieve en slimme oplossingen worden beschreven in korte teksten, rubrieken, vragen en weetjes. Ook leert de lezer wie de grote helden van het klimaat zijn, en waarom. 'Het hoe en waarom van klimaatverandering' is informatief en begrijpelijk geschreven, met een grote hoeveelheid speelse illustraties en foto's in kleur, diagrammen en checklists. Voor nieuwsgierige lezers vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025777265 | 96 pagina's

Titel Het hoe en waarom van klimaatverandering
Auteur Clive Gifford
Secundaire auteur Marc ter Horst ; Ekaterina Gorelova
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The causes and impact of climate change. - Oxford Children's Books, 2022. - (Very short introduction for curious young minds)
ISBN 9789025777265
PPN 437493458
Rubriekscode 614.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Klimaat

Relaties/Serie

Spoedcursus meesterbrein
Boek

Spoedcursus meesterbrein (2023-...)

vol. 2
Uitgeleend