Toet toet
Boek

Toet toet ([2022])/ illustraties: Valeria Issa, tekst: Claire Mowat ; vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

In de stad, op het platteland, aan zee, in de lucht en op bouwplaatsen; overal zijn voertuigen te zien. Én ... te horen! Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Toet-toet gaat -natúúrlijk- over ... voertuigen! En daar zijn er véél van. In de stad, op het platteland, aan zee, in de lucht en op bouwplaatsen; overal zijn voertuigen te zien. Én ... te horen! En het gaat dus niet alleen, om kijken en (voor)lezen, maar ook om akoestische ondersteuning, zodat je alle voertuigen ook kunt hóren. Superspannend!De voertuigen zijn in veel gevallen van oogjes (en emoties) voorzien, wat hen letterlijk 'levendig' maakt en waardoor de machines een menselijk karakter krijgen. De illustraties zijn telekens over beide pagina's verdeeld. Het is een kijk- en voorleesboek, voor momenten dat de kleine kinderen op schoot zitten om samen te kijken, te zoeken, te herkennen en de luisteren naar de geluiden die bij de afbeelding horen. Op de illustraties is veel te zien. Aan de onderzijde van de bladzijden staat telkens een rij met 'ikoontjes' van de voertuigen, waar het geluidje bij gezocht kan/moet worden. Het "accordeon-toestenbord" geeft de mogelijkheid, om de geluiden van de voertuigen ook te horen! Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036644624

Titel Toet toet
Auteur Valeria Issa
Secundaire auteur Claire Mowat ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2022]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met 22 voertuigengeluiden! - Vertaling van: Things that go. - Sywell : Igloo Books Ltd., (c)2022
ISBN 9789036644624
PPN 438139402
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Geluiden ; Aanwijsboeken
Taal Nederlands