Een doosje sneeuw
Boek

Een doosje sneeuw ([2022])/ An Swerts & Eline van Lindenhuizen

De mama van Alex heeft een depressie. Wat betekent dat, en hoe ga je daarmee om? Prentenboek met kleurenillustraties en informatieve bijlagen voor volwassenen. Voorlezen vanaf 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een gevoelig, educatief en herkenbaar jeugdboek dat depressie van een ouder voor kinderen bespreekbaar maakt. De moeder van Alex is de laatste tijd erg verdrietig. Daardoor is ze stil, lacht ze niet meer, eet ze weinig en slaapt ze slecht. Volgens de dokter heeft mama een depressie. Alex heeft er moeite mee om te begrijpen wat dat betekent. Mama doet koel en afstandelijk, maar vindt hem natuurlijk wel nog steeds lief. Het is alleen moeilijk voor mama om dat te laten zien. In zachtaardige, begrijpelijke taal geschreven. Met fijne illustraties in rustige kleuren. Geschikt om voor te lezen vanaf 5 jaar. Met een informatieve bijlagen voor volwassenen waarin getuigenissen van ouders staan en waarin experts informatie geven.An Swerts (1973) is een bekende Belgisch-Nederlandse schrijver. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Pleister*', over het bespreekbaar maken van gevoelige onderwerpen.

Specificaties

Nederlands | 9789044850284

Titel Een doosje sneeuw
Auteur An Swerts
Secundaire auteur Eline van Lindenhuizen
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2022]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Op titelpagina en omslag: Pleister, over depressie - Omslag vermeldt: Clavis informatief - Tekst: An Swerts & illustraties: Eline van Lindenhuizen
ISBN 9789044850284
PPN 438216725
Rubriekscode 606.322
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Depressiviteit; Ouders
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Depressiviteit

Relaties/Serie

Pleister
Boek

Pleister (2018-...)

vol.
Uitgeleend