Vuurproef
Boek

Vuurproef ([2022])/ Nico De Braeckeleer

Een brandweerman probeert afleiding te vinden van het verdriet om zijn zieke dochter door zich onstuimig op zijn werk te storten, met verregaande gevolgen voor zijn privéleven.

Recensie

Een thriller over een brandweerman die zich op zijn werk stort nadat zijn dochter leukemie blijkt te hebben. Orlando is een brandweersergeant die liever daden dan woorden laat spreken en voor niets terugdeinst. Maar wanneer zijn tweejarig dochtertje Louise leukemie krijgt, kan hij alleen maar vanaf de zijlijn toekijken. Die onmacht verteert hem van binnenuit. Hij probeert zijn woede te bekoelen door zich onstuimig in de brandweermissies te storten. Maar op geen enkele manier slaagt hij erin om de pijn en het verdriet om Louise te temperen. De ziekte van zijn dochter dreigt zijn leven en dat van zijn vrouw Maaike te verwoesten. Hun relatie wordt als nooit voorheen op de proef gesteld. In meeslepende en toegankelijke stijl geschreven. Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 1974) is een Belgische schrijver en scenarioschrijver. Hij schreef meerdere boeken.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Onder vuur'.

Specificaties

Nederlands | 9789401485128 | 211 pagina's

Titel Vuurproef
Auteur Nico De Braeckeleer
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2022]
Overige gegevens 211 pagina's - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met geronimo en één - Uitgave naar aanleiding van de VRT fictiereeks - Prequel op de reeks.
ISBN 9789401485128
PPN 438206711
Genre thriller - psychologische roman
Thematrefwoord Brandweermannen ; Zieke kinderen
Taal Nederlands