Zie je mij?
Boek

Zie je mij? over het zien, horen en voelen van de impact van huiselijk geweld en kindermishandeling (2022)/ Hameeda Lakho, Jeroen Wapenaar

Verhalen en inzichten van twaalf slachtoffers en geweldplegers over trauma's veroorzaakt door huiselijk geweld en kindermishandeling. Met professionele adviezen aan hulpverleners.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over het bieden van veiligheid en vertrouwen aan mensen met trauma's die ontstaan zijn door kindermishandeling en huiselijk geweld, zowel fysiek als emotioneel. Aan de hand van persoonlijke verhalen en inzichten van twaalf voormalige slachtoffers en geweldplegers wordt onder andere beschreven hoe intergenerationele patronen doorwerken en welke gespreksvaardigheden nodig zijn om iemand bij te staan. Daarnaast komen in trauma gespecialiseerde professionals aan het woord. Zij bieden adviezen voor hulpverleners die met geweld te maken kunnen krijgen, zoals sociaal werkers, psychiaters, psychologen, huisartsen, verpleegkundigen en verzorgers. Persoonlijk en informatief. In begrijpelijke taal geschreven.Hameeda Lakho is expert en inhoudsdeskundige, auteur en sociaal ondernemer. Ze is werkzaam als adviseur en projectleider in uiteenlopende projecten in zorg en veiligheidssector. Daarnaast biedt zij als herstelcoach ondersteuning, coaching en begeleiding aan slachtoffers.Jeroen Wapenaar is wetenschapsjournalist en schreef diverse boeken over palliatieve zorg en dementie.

Specificaties

Nederlands | 9789036828260 | 219 pagina's

Titel Zie je mij? : over het zien, horen en voelen van de impact van huiselijk geweld en kindermishandeling
Auteur Hameeda Lakho
Secundaire auteur Jeroen Wapenaar
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Bohn Stafleu van Loghum, 2022
Overige gegevens 219 pagina's - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789036828260
PPN 436845911
Rubriekscode 606.323
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychotrauma's; Hulpverlening ; Kindermishandeling; Verhalen ; Huiselijk geweld; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychotrauma's