De grote droomroof
Boek

De grote droomroof ([2022])/ Greg James & Chris Smith, illustraties van Roel Seidell ; vertaling [uit het Engels]: Ingrid Buthod

De vader van Maya heeft een machine gebouwd waarmee je in andermans dromen kunt komen. Zijn gemene baas heeft hem nu gevangen in een nachtmerrie. Maya gaat hem redden met de hulp van haar nieuwe vrienden Teddy en Bea. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De vader van de twaalfjarige Maya Kleiton, professor Dexter, is als wetenschapper gespecialiseerd in dromen. Hij maakte een machine waarin je in andermans dromen terecht kan komen. Maar zijn baas, Ludovica de Luuks heeft hem gevangen genomen in een nachtmerrie. De tweeling Teddy en Bea gebruiken de machine van Dexter om Maya hierover te vertellen. Hun ouders werken ook in het lab van Luuks, en ze hebben Maya's hulp nodig om Dexter te redden. De drie kinderen bedenken een omslachtig plan om Luuks te slim af te zijn. Een serie van doldwaze dromen en plannen volgt. Een komisch, slapstickachtig verhaal met cliché-slechterik en een zingende eenhoorn, geschikt voor de fans van de boeken van David Baddiel en Tom McLaughlin. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464530223 | 247 pagina's

Titel De grote droomroof
Auteur Greg James
Secundaire auteur Chris Smith ; Roel Seidell ; Ingrid Buthod
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Condor, [2022]
Overige gegevens 247 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke gebonden uitgave: (c)2022 - Vertaling van: The great dream robbery. - London : Puffin, 2022
ISBN 9789464530223
PPN 43821241X
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Dromen ; Avonturen ; Humor
Taal Nederlands