Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het extreem gênante leven van Lottie
Boek

Het extreem gênante leven van Lottie (2022)/ Katie Kirby, vertaling [uit het Engels]: Sofia Engelsman

Lottie (bijna 12) ziet ertegen op om naar de middelbare school te gaan. Haar beste vriendin is namelijk verhuisd. Ook heeft ze een saaie haarkleur en hoeft ze voorlopig geen bh aan, zo plat is ze! In haar geheime dagboek schrijft ze alles op. Met veel kleine zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De bijna 12-jarige Lottie (ik-persoon) is erg onzeker. Ze ziet er tegenop om na de vakantie naar de middelbare school te gaan, vooral omdat haar beste vriendin pas is verhuisd. In haar dagboek schrijft ze over alles wat haar dwarszit. Een van haar zorgen betreft het feit dat ze nog geen borsten heeft, waardoor ze het gevoel heeft achter te lopen bij haar leeftijdgenoten. Tegelijkertijd vindt ze het ook eng, al die lichamelijke veranderingen. De eerste dagen op de nieuwe school zijn een ware beproeving voor haar. Gelukkig vindt ze in Jess een nieuwe vriendin. Hun vriendschap komt onder druk te staan wanneer de twee populairste meisjes van de klas contact met Lottie zoeken. Die voelt zich gevleid, ook omdat de meisjes haar eerder hebben gepest. Op Lotties aandringen sluit Jess zich bij hen aan. Voortdurend zijn er echter spanningen in het groepje. Uiteindelijk ontdekt Lottie wat echte vriendschap is en ziet ze in dat ze goed is zoals ze is. Het luchtig vertelde verhaal, voorzien van stripachtige zwartwitte tekeningetjes, biedt vooral meisjes herkenning. Ook geschikt voor minder geoefende lezers. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025774813 | 302 pagina's

Titel Het extreem gênante leven van Lottie
Auteur Katie Kirby
Secundaire auteur Sofia Engelsman
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 302 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2021 - Vertaling van: The extremely embarrassing life of Lottie Brooks. - London : Penguin Random House UK, (c)2021
ISBN 9789025774813
PPN 438218922
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Puberteit ; Vriendschap ; Pesten ; Brugklassen ; Dagboeken
Taal Nederlands