Geloof niet alles...
Boek

Geloof niet alles... klimaatverandering in de spiegels van wetenschap en politiek (september 2022)/ Jules de Waart, eindredactie: Peter Baeten

Bespreking van klimaatverandering en de wijze waarop wetenschappers en politici, zowel alarmisten als sceptici, daarover communiceren.

Recensie

Een boek over klimaatverandering, wetenschap, politiek en polarisatie. Het boek biedt een uiteenzetting van hoe klimaatverandering door wetenschappers en politici benaderd wordt. Het boek betoogt dat alarmisten enerzijds en sceptici anderzijds de wetenschap en het maatschappelijk discours schade aandoen door niet met elkaar te communiceren, en daardoor zorgen voor polarisatie. In heldere stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met illustratieve schema's in zwart-wit.Jules de Waart (1942) is een politicus. Hij studeerde fysische geografie en klimatologie. Hij werkte als exploratiegeoloog in Uganda en Congo en was daarna werkzaam bij de overheid. Hij werd lid van Provinciale Staten van Noord-Holland en was lid, en woordvoerder milieu, van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid.

Specificaties

Nederlands | 9789464435245 | 223 pagina's

Titel Geloof niet alles... : klimaatverandering in de spiegels van wetenschap en politiek
Auteur Jules de Waart
Secundaire auteur Peter Baeten
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Jules de Waart, september 2022
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789464435245
PPN 436350793
Rubriekscode 556
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen ; Polarisatie (maatschappij)
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Klimaat