Waanzinnige treinreizen
Boek

Waanzinnige treinreizen ([2022])/ Sam Sedgman, illustraties van Sam Brewster ; vertaald [uit het Engels] door Dorette Zwaans ; eindredactie: Pam Thierry

Lees van alles over twaalf speciale treinverbindingen en de vernuftige treinen die plaatsen over de hele wereld met elkaar verbinden. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een leerzaam kinderboek over treinen en twaalf speciale treinverbindingen over de hele wereld. Aan de hand van de verschillende spoorverbindingen leert de lezer feiten en weetjes kennen over verschillende plaatsen en culturen. Daarnaast laat het boek zien hoe treinen en spoorlijnen met hun technische hoogstandjes de wereld ingrijpend hebben veranderd. Aan bod komt onder andere de wereldberoemde Transsiberië-Express, reizen naar de poolcirkel, het woeste binnenland van Australië en hoe treinen onder zee kunnen rijden. Informatief, toegankelijk en opgewekt geschreven. Met fraaie, sfeervolle en gedetailleerde illustraties en kaarten in zachte kleuren waar veel op te ontdekken is. Geschikt voor lezers vanaf ca. 9 jaar.Sam Sedgman is een Britse auteur. Hij won al veel prijzen voor zijn boeken. Samen met M.G. Leonard schrijft hij spannende jeugdfictie over treinen in de 'Dader op het spoor'-serie.

Specificaties

Nederlands | 9789464390889 | 64 pagina's

Titel Waanzinnige treinreizen
Auteur Sam Sedgman
Secundaire auteur Sam Brewster ; Dorette Zwaans ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2022]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Epic adventures. - London : Macmillan Children's Books, (c)2020
ISBN 9789464390889
PPN 436167905
Rubriekscode 961
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Treinreizen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Treinreizen