Houvast
Boek

Houvast elke familie heeft zijn geheimen... (2023)/ Harlan Coben, vertaald [uit het Engels] door Martin Jansen in de Wal

Als een echtpaar de computer van hun zoon buiten diens medeweten laat voorzien van software om hem te controleren, komen ze meer te weten dan ze willen.

Aanwezigheid

Recensie

Twee vrouwen worden op gruwelijke wijze vermoord door wat een seriemoordenaar lijkt te zijn. Enkele maanden nadat zijn vriend zelfmoord heeft gepleegd, loopt een 16-jarige jongen weg van huis en een stel ouders doet verwoede pogingen om een nierdonor voor hun zoon te vinden. Met deze drie ingrediënten, die ogenschijnlijk los van elkaar staan, weeft de auteur een spannend verhaal met een zinderend en scherpzinnig plot, waarin de fan van Coben de meester herkent. De schrijver zadelt zijn lezer op met een aantal niet te beantwoorden vragen: hoever gaat het recht op privacy van hun tienerkinderen en is de maatschappij wel in staat de gevolgen van e-mailgebruik en chatrooms te overzien? Een verontrustend antwoord is dat ouders helaas niet in staat zijn hun kinderen afdoende te beschermen. Daarnaast is het een roman met daarin razendsnelle ontwikkelingen, volwaardige en geloofwaardige personages in de omgeving waar de schrijver zich thuisvoelt, New Jersey, aan de rand van New York, een locatie die extra gevaren met zich meebrengt.

Specificaties

Nederlands | 9789022597422 | 351 pagina's

Titel Houvast : elke familie heeft zijn geheimen...
Auteur Harlan Coben
Secundaire auteur Martin Jansen in de Wal
Type materiaal Boek
Editie Tweeëntwintigste druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2023
Overige gegevens 351 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2008 - Vertaling van: Hold tight. - New York : Dutton, (c)2008
ISBN 9789022597422
PPN 436670577
Genre thriller
Taal Nederlands