Ongewenst
Boek

Ongewenst ([2022])/ Kristina Ohlsson, uit het Zweeds vertaald door Edith Sybesma

De ontvoering van een klein Zweeds meisje uit een trein is het begin van een reeks bizarre gebeurtenissen met moord tot gevolg, waarvan ook andere kinderen het slachtoffer worden.

Aanwezigheid

Recensie

Met dit eerste boek zet de Zweedse schrijfster zichzelf meteen op de kaart waar het om spannende, originele en goed uitgewerkte literaire thrillers gaat. Het verhaal begint met de ogenschijnlijk gemakkelijk op te lossen ontvoering van het kleine meisje Lilian uit een volle trein. Inspecteur Alex Recht en zijn team nemen de zaak op zich, in de veronderstelling dat het om een ouderruzie gaat, maar ontdekken al snel dat ze te maken hebben met een briljante en meedogenloze moordenaar met een moeilijk traceerbaar motief. Het blijft niet bij deze ontvoering alleen. De kracht van het boek zit in het steeds wisselend perspectief en door de goed uitgewerkte karakters van de personages, zoals die van onderzoekster Frederika Bergman en rechercheur Peder Rydh. De lezer wordt al snel meegezogen in het verhaal, dat tot de laatste pagina's spannend blijft en nergens ongeloofwaardig wordt. Camilla Läckberg, Ake Edwardson en Unni Lindell hebben er een collega bij. Kristina Ohlsson smaakt absoluut naar meer! Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044366150 | 351 pagina's

Titel Ongewenst
Auteur Kristina Ohlsson
Secundaire auteur Edith Sybesma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2022]
Overige gegevens 351 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Vianen : The House of Books, (c)2010 - Vertaling van: Askungar. - Stockholm : Piratförlaget, (c)2009
ISBN 9789044366150
PPN 437262243
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Fredrika Bergman-serie
Boek

Fredrika Bergman-serie (2022-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Kristina Ohlsson