Onze zuster
Boek

Onze zuster ([2022])/ scenario Philippe Pelaez, tekeningen Éric Stalner ; inkleuring Florence Fantini

Eind vijftiende eeuw. Lodewijk van Orléans, hertog en eerste prins in lijn, wordt het regentschap van Karel VIII geweigerd. De dwarsbomer is hun zus Anna van Beaujeu, die documenten in handen heeft die Lodewijks legitimiteit in twijfel trekken. Ballonstrip in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Een historisch stripverhaal over Huis Valois aan het einde van de vijftiende eeuw. Lodewijk van Orléans, hertog en eerste prins in lijn, ziet zich het regentschap van de jonge koning Karel VIII geweigerd worden. De koning is gemanipuleerd door hun zus, Anna van Beaujeu. In Bretagne biedt een op wraak beluste man hem zijn diensten aan.Pierre de Bastaard is vergezeld van een misvormde bultenaar uit de kelders van Montfaucon en waarschuwt de hertog. Anna van Beaujeu heeft twee documenten in haar bezit die de Bastaard als enige kan terugkrijgen. Het zijn twee brieven die Lodewijks legitimiteit over de Franse troon in vraag stellen. Ballonstrip in kleur, met realistische en duistere illustraties. Philippe Pelaez (1970) is een Franse auteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.Het boek maakt deel uit van de serie: 'De bultenaar van Montfaucon'.

Specificaties

Nederlands | 9789085527312 | 59 pagina's

Titel Onze zuster
Auteur Éric Stalner
Secundaire auteur Philippe Pelaez ; Florence Fantini
Type materiaal Boek
Uitgave Zedelgem : Saga Uitgaven, [2022]
Overige gegevens 59 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Titelpagina vermeldt abusievelijk 2 - Vertaling van: Notre-soeur. - Bamboo Édition, 2022. - (Le bossu de Montfaucon ; 1)
ISBN 9789085527312
PPN 438019997
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Frankrijk; 15e eeuw
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De bultenaar van Montfaucon
Boek

De bultenaar van Montfaucon (2022-...)

vol. 1
Uitgeleend
Éric Stalner
Collectie Bamboe
Boek

Collectie Bamboe (2007-...)

vol.
Uitgeleend