Waarom we mediteren
Boek

Waarom we mediteren de wetenschap en praktijk van een kalmere geest ([2022])/ Daniel Goleman en Tsoknyi Rinpoche met Adam Kane, vertaald [uit het Engels] door Barbara Lampe

Beschrijving van de voordelen van meditatie aan de hand van neurowetenschappelijk onderzoek en kennis uit oosterse tradities. Met oefeningen.

Aanwezigheid

Recensie

Een wetenschappelijk onderbouwde beschrijving van de voordelen van meditatie. Daniel Goleman en Tsoknyi Rinpoche laten zien hoe meditatie een tegengif kan zijn voor ons gejaagde bestaan. In hoofdstukken over onder meer ademhaling, compassie en bezorgdheid delen ze wetenschappelijk bewezen en gemakkelijk uit te voeren oefeningen die helpen mentale obstakels aan te pakken. Door oosterse tradities te combineren met neurowetenschappelijk onderzoek bieden de auteurs een frisse kijk op meditatie, met als doel de geest van de lezer te kalmeren en te bevrijden, of deze nu bekend is met meditatie of niet.'Waarom we mediteren' is helder en toegankelijk geschreven. Geschikt voor zowel beginnende als meer gevorderde mediteerders met interesse in de wetenschappelijke en spirituele achtergronden van de praktijk.Daniel Goleman is een wereldberoemd schrijver en wetenschapsjournalist. Hij promoveerde aan Harvard op de stressverminderende werking van meditatie. Tsoknyi Rinpoche is een Tibetaanse meditatiemeester. Hij gaf vele cursussen in westerse landen.

Specificaties

Nederlands | 9789045045115 | 238 pagina's

Titel Waarom we mediteren : de wetenschap en praktijk van een kalmere geest
Auteur Daniel Goleman
Secundaire auteur Tsoknyi Rinpoche ; Adam Kane ; Barbara Lampe
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2022]
Overige gegevens 238 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Why we meditate. - Atria Books, (c)2022
ISBN 9789045045115
PPN 436735229
Rubriekscode 158
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Meditatie; Wetenschappelijk onderzoek ; Meditatie; Oosterse filosofie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Meditatie