Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd
Boek

Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd opvang na een schokkende gebeurtenis (2023)/ Ruth Willems i.s.m. Kudding & Partners

Handreiking voor hulpverlening bij schokkende gebeurtenissen die kunnen plaatsvinden in een werksituatie, zoals ongelukken, (seksueel) geweld en suïcide.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur is gespecialiseerd in traumaverwerking en heeft in samenwerking met Kudding & Partners een cursus ontwikkeld die gezien kan worden als elementair in geval van (het helpen bij) verwerking van schokkende gebeurtenissen op de werkvloer. Daarbij moet gedacht worden aan ongelukken, (seksueel) geweld en suïcide. Aan de hand van eigen ervaringen, toepassing van gedragstherapieën en bespreking van praktijksituaties krijgt de lezer een goed beeld van de mogelijkheden voor een organisatie om op te treden bij het verwerken en leren omgaan met psychologisch zware gebeurtenissen al dan niet voorkomend op de werkvloer. Wat voor basiseigenschappen heeft een ondersteuner nodig om zijn werk goed uit te kunnen voeren? Welke onderdelen bevat een adequate traumaverwerking? En hoe richt je je organisatie in om de eventuele risico's die zijn verbonden aan de effecten van psychologisch beladen gebeurtenissen tot een minimum te beperken? Deze en vele andere vragen worden besproken in dit boek. De schrijfstijl is open en toegankelijk en wordt ondersteund met heldere beschrijvingen. Voorzien van een literatuurlijst en enkele verhelderende schema's.

Specificaties

Nederlands | 9789085602699 | 87 pagina's

Titel Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd : opvang na een schokkende gebeurtenis
Auteur Ruth Willems
Instelling /Kudding & Partners, Amsterdam
Type materiaal Boek
Editie Tweede gewijzigde druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij SWP, 2023
Overige gegevens 87 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk: 2018 - Met literatuuropgave
ISBN 9789085602699
PPN 438081307
Rubriekscode 607.25
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychotrauma's; Therapieën
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychotrauma's