Bodypercussie
Boek

Bodypercussie grooven met groepen ([2023])/ Wendy Bontje, Heiko de Jonge & Jeroen Schipper, pictogrammen en illustraties Sjeng Schupp

Beschrijving van de geschiedenis en culturele verspreiding van bodypercussie en het gebruik ervan in allerhande groepsprocessen. Met composities en liedbegeleidingen.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over bodypercussie, een manier van muziekmaken waarbij je alleen je lijf nodig hebt. Bodypercussie kan worden ingezet bij allerlei (creatieve) groepsprocessen met verschillende doelgroepen: scholen, zorginstellingen, koren, kinderopvang, woongroepen, orkesten, bedrijven en (muziek)therapie. Met informatie over o.a. de geschiedenis en culturele verspreiding van bodypercussie, relevante muziektheoretische achtergronden, didactische en pedagogische tips, korte ritmes om zelf of met een groep te leren, en complete composities en liedbegeleidingen. Informatief, helder en begrijpelijk geschreven. Met ondersteunende illustraties in zwart-wit.Wendy Bontje, Heiko de Jonge en Jeroen Schipper hebben alledrie hun wortels in het (speciaal) muziekonderwijs. Daarnaast hebben ze individuele kwaliteiten op het gebied van drums, dans en compositie. Hun talenten en interesses komen samen in het collectief Bodypercussie.nl.

Specificaties

Nederlands | 9789085601357 | 271 pagina's

Titel Bodypercussie : grooven met groepen
Auteur Wendy Bontje
Secundaire auteur Heiko de Jonge ; Jeroen Schipper ; Sjeng Schupp
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : uitgeverij SWP, [2023]
Overige gegevens 271 pagina's - illustraties, muziek - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789085601357
PPN 437030369
Rubriekscode 791.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bodypercussie
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Bodypercussie