Mijn langste boektournee
Boek

Mijn langste boektournee ([2022])/ Oksana Zaboezjko, uit het Oekraiens vertaald en van een nawoord voorzien door Tobias Wals

Persoonlijke ervaringen en observaties van de Oekraïense schrijver (1960), die sinds de inval door Rusland in onvrijwillige ballingschap verkeert.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek met persoonlijke verhalen en maatschappelijke beschouwingen over de oorlog in Oekraïne. Schrijver Zaboezjko verblijft voor het presenteren van haar nieuwe boek ik Polen als Russische raketten haar woonplaats Kiev raken. Vanaf dan verblijft ze in onvrijwillige ballingschap en krijgt ze veel vragen van westerse journalisten. In dit boek geeft Zaboezjko antwoord op die vragen. Ze vertelt haar eigen familieverhaal en beschrijft hoe de oorlog - die al veel eerder begon, maar niet echt werd opgemerkt door het Westen - alle afzonderlijke Oekraïense levens verwoest. Ze biedt inzicht in de gebeurtenissen die de toekomst van Europa lijken te bepalen. Beeldend geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep.Oksana Zaboezjko (Loetsk, 1960) is schrijver, dichter, literatuurcriticus en filosoof. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd wereldwijd uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Angelus Award en de Antonovych prize.

Specificaties

Nederlands | 9789464520408 | 155 pagina's

Titel Mijn langste boektournee
Auteur Oksana Zabuzko
Secundaire auteur Tobias Wals
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cossee, [2022]
Overige gegevens 155 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Najdovshe Vidriadzhennia. - (c)2022
ISBN 9789464520408
PPN 436310112
Rubriekscode Oekraïne 945.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ballingschap; Oekraïne; Verhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Oekraïne