Kullanılmiş şakalar ya da zebra'nin matematiǧi
Boek

Kullanılmiş şakalar ya da zebra'nin matematiǧi (Aralik 2020)/ Gideon Samson, Joren Joshua, çeviren Mustafa Özen

Elf kinderen uit de klas van juf Cato vertellen hun verhaal. Imara vertelt over een nieuwe leerling in hun klas, de zebra Ariane. En Maximiliaan vertelt dat 2 + 2 echt 5 is. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Elf kinderen uit de klas van juf Cato vertellen hun verhaal: op de vierde woensdag van oktober werd het huilen afgeschaft, er komt een nieuwe leerling in de klas, een zebra, en 2+2 = echt 5, als je het maar gelooft. De ongeloofwaardigheid in deze absurdistische verhalen met licht filosofische ondertoon zo geloofwaardig vertellen is razendknap. De fantasievolle verhalen, waar de auteur enkele jaren aan werkte, zijn uitermate geschikt om voor te lezen. Op de ongebreidelde fantasie van jongere kinderen wordt een beroep gedaan. Samson zocht zelf een illustrator en kwam uit bij de hier debuterende Joren Joshua, een graffitikunstenaar met voorliefde voor zeefdrukken. Een voltreffer, deze samenwerking. Opvallend is het gebruik van oranje als steunkleur in de talrijke illustraties die het verdienen om er extra aandacht aan te besteden. Ze versterken het vervreemdende karakter van de teksten en zijn niet alleen ondersteunend. De auteur, wiens nog niet zo omvangrijke oeuvre veelvuldig bekroond is, behoort inmiddels tot de beste schrijvers in de Nederlandse jeugdliteratuur. Bekroond met Zilveren Griffel én Zilveren Penseel en de Nienke van Hichtumprijs 2019. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Turks | 9786052987469 | 109 pagina's

Titel Kullanılmiş şakalar ya da zebra'nin matematiǧi
Auteur Gideon Samson
Secundaire auteur Joren Joshua ; Mustafa Özen
Type materiaal Boek
Editie Birinci basim;
Uitgave Istanbul : Kirmizkedi Çocuk, Aralik 2020
Overige gegevens 109 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Tekst: Gideon Samson, illustraties: Joren Joshua - Vertaling van: Zeb.. - Amsterdam : Uitgeverij Leopold, 2018
ISBN 9786052987469
PPN 43702542X
Genre schoolverhaal - humoristische roman - verhalenbundel
Thematrefwoord Schoolleven ; Fantasie
Taal Turks