De verzetsman en de voetbalheld
Boek

De verzetsman en de voetbalheld een waargebeurd oorlogsverhaal (maart 2023)/ Frank Krake tekstredactie en inhoudelijke adviezen: Enno de Witt

Waargebeurd oorlogsverhaal over de kruisende wegen van een Nederlandse verzetsstrijder die meehielp aan de grootste bankoverval aller tijden en een Duitse kampcommandant die aanvoerder was van het Duitse voetbalelftal. Met zwart-witfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een waargebeurd oorlogsverhaal over de kruisende wegen van een Nederlandse verzetsstrijder en een Duitse kampcommandant. Gerhard Nijland uit Daarlerveen was als jonge boerenzoon ten tijde van de Tweede Wereldoorlog betrokken bij de grootste bankoverval aller tijden. Hij verborg 46 miljoen gulden in zijn hooiberg ten dienste van het Nederlands verzet. Gerhard werd door de nazi's opgepakt en was sindsdien spoorloos. De auteur volgt zijn spoor tot in het Duitse concentratiekamp Ahlem, waar Gerhard te maken krijgt met Otto 'Tull' Harder, een brute kampcommandant en een voormalig voetbalheld die onder andere aanvoerder was het van nationale Duitse voetbalelftal. In een vlotte, pakkende stijl geschreven, met oog voor historisch detail. Voorzien van zwart-witfoto's. Frank Krake (Wierden, 1968) schreef eerder 'De laatste getuige', dat in tien talen werd vertaald. Tijdens het schrijven van 'De grootste bankoverval aller tijden' stuitte hij op informatie waar 'De verzetsman en de voetbalheld' uit voortkwam.

Specificaties

Nederlands | 9789082476460 | 96 pagina's

Titel De verzetsman en de voetbalheld : een waargebeurd oorlogsverhaal
Auteur Frank Krake
Secundaire auteur Enno de Witt
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Hengelo] : Uitgeverij Achtbaan, maart 2023
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789082476460
PPN 437895793
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verzet; Nederland; Wereldoorlog II; Verhalen ; Voetbalspelers; Derde Rijk; Verhalen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Verzet