Julia en de haai
Boek

Julia en de haai ([2023])/ Kiran Millwood Hargrave & Tom de Freston, vertaald [uit het Engels] door Maria Postema

Julia (10, ik-persoon) verhuist met haar ouders naar een klein eiland. Terwijl haar moeder druk op zoek is naar een mythische Groenlandse haai, maakt Julia nieuwe vrienden en ontdekt ze de wereld van de sterren. Met illustraties in zwart-wit en geel. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannende en ontroerende jeugdroman over familierelaties, obsessie en wetenschap. Als Julia's vader de opdracht krijgt om een vuurtoren te automatiseren, verhuist het hele gezin in de zomer naar het afgelegen eiland Unst. Julia's moeder, een zeebioloog, stort zich op het vinden van de bijzondere Groenlandse haai. Terwijl Julia haar weg probeert te vinden op het eiland, waar maar een paar kinderen wonen, wordt haar moeder steeds fanatieker en obsessiever in haar zoektocht. Zo fanatiek, dat het hun hele gezin uit elkaar drijft. Julia ziet maar één oplossing: zelf de Groenlandse haai vinden... 'Julia en de haai' is vlot, gevoelig en beeldend geschreven en neemt de lezer gemakkelijk mee in de wereld van Julia. Met enkele donkere, sfeervolle zwart-witillustraties met gele details. Voor avontuurlijke lezers vanaf ca. 11 jaar. Kiran Millwood Hargrave (1990) is een Britse schrijver, dichter en toneelschrijver. Ze schreef meerdere boeken. Voor 'Julia en de haai' won ze de 'Waterstones Children's Gift of the Year'-award.

Specificaties

Nederlands | 9789021684109 | 212 pagina's

Titel Julia en de haai
Auteur Kiran Millwood Hargrave
Secundaire auteur Tom de Freston ; Maria Postema
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2023]
Overige gegevens 212 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Tekst: Kiran Millwood Hargrave & illustraties: Tom de Freston - Zwart-wit illustraties, met gele accenten - Vertaling van: Julia and the shark. - London : Orion Children's Books, (c)2021
ISBN 9789021684109
PPN 437585832
Thematrefwoord Psychische stoornissen ; Eilanden ; Puberteit ; Astronomie ; Zieke ouders
Taal Nederlands