Kijk mam, zo doe je dat!
Boek

Kijk mam, zo doe je dat! (september 2022)/ tekst Nassira Rahmouni, illustraties Lisa van Winsen ; redactie Patricia Pisters

De moeder van Sarah wil oma verrassen met een zelfgebakken taart, maar de recepten in haar kookboek zien er moeilijk uit. Sarah moedigt haar aan om het toch te proberen - steeds opnieuw! Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een inclusief en warm prentenboek dat kinderen aanmoedigt om door te zetten, ook als iets moeilijk wordt. Sarah's moeder wil oma verrassen met een zelfgebakken taart, maar de recepten in haar kookboek zien er zo moeilijk uit. Sarah vindt dat haar moeder het toch moet proberen. Maar telkens gaat het mis: de cake brandt aan, de slagroom stijft niet op en als de taart klaar is, is hij eigenlijk heel saai. Mama wil iedere keer opgeven, maar dan zegt Sarah 'van proberen kun je leren'. Dat zeiden haar ouders ook altijd tegen haar toen ze leerde fietsen zonder zijwieltjes, het alfabet uit haar hoofd probeerde te leren en zelf haar veters probeerde te strikken. Zal het ze samen lukken om een heerlijke taart te maken? 'Kijk mam, zo doe je dat!' is in heldere taal geschreven, met tips om zelf een eerste stap te zetten als je iets nieuws wilt leren. Met vrolijke, levendige illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083260310

Titel Kijk mam, zo doe je dat!
Auteur Nassira Rahmouni
Secundaire auteur Lisa van Winsen ; Patricia Pisters
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : ROSE stories, september 2022
Overige gegevens 38 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Stichting Story Academy
ISBN 9789083260310
PPN 43632797X
Thematrefwoord Taarten ; Bakkers ; Zelfvertrouwen ; Diversiteit
Taal Nederlands