De appelboom van opa Knor
Boek

De appelboom van opa Knor ([2023])/ Jin Xiaoyu, met illustraties van Xu Yang ; vertaling uit het Engels [naar het oorspronkelijke Chinees]: Clavis Uitgeverij

Opa Knor geeft elk jaar de appels van zijn boom aan de andere dieren. Als hij heel oud is wil hij nog één keer zo'n sappige, zoete rode appel proeven. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een prentenboekje over ouderdom en delen. Opa Knor heeft een appelboom waar elk jaar lekkere appels aan groeien. Tegen alle dieren zegt opa Knor dat ze ervan mogen eten, omdat hij toch zo veel appels heeft. Telkens eten de dieren de appels op voordat ze helemaal rijp zijn. Wanneer opa Knor oud is en zijn levenseinde voelt naderen, besluiten de dieren de appels te laten hangen tot ze rijp zijn zodat ze ze met opa Knor kunnen delen wanneer ze op hun lekkerst zijn. In zachtaardige stijl geschreven. Met lieflijke illustraties in zachte kleuren. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.Jin Xiaoyu (Tianjin, 1972) is auteur en vertaler. Hij schreef een klein aantal boeken. Het boek won de zilveren medaille van de Key Colours Competition China, 2021.

Specificaties

Nederlands | 9789044844184

Titel De appelboom van opa Knor
Auteur Jin" Xiaoyu
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Xu" Yang
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2023]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Grandfather Pig's apple tree. - Yunnan Aurora Publishing House Co., Ltd., (c)2021
ISBN 9789044844184
PPN 438240111
Thematrefwoord Ouderdom ; Delen ; Appelbomen
Taal Nederlands