Valse papieren [Makkelijk lezen]
Boek

Valse papieren [Makkelijk lezen] een verhaal uit de Eerste Wereldoorlog ([2023])/ Marian Hoefnagel, redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren ; beeld: Shutterstock

Pierre wil tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn land verdedigen, maar jongens van veertien mogen het Franse leger niet in. Met zijn lengte, kracht en de juiste papieren weet Pierre zich toch het leger in te bluffen - maar tegen welke prijs? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een indringend kort (60 p.) historisch verhaal over de Eerste Wereldoorlog in eenvoudige taal. Frankrijk, 1914. De Eerste Wereldoorlog is bezig en Duitse soldaten zijn de grens met Frankrijk overgestoken. Het Franse leger kan de Duitsers niet stoppen. Veel Franse mannen willen daarom helpen. De veertienjarige Pierre wil zijn land ook verdedigen, maar jongens van veertien mogen het leger niet in. Gelukkig is Pierre lang voor zijn leeftijd, en sterk. Misschien kan hij zichzelf in het leger bluffen.Hij heeft alleen de goede papieren nodig - valse papieren.'Valse papieren' is geschreven in korte, eenvoudige en beschrijvende zinnen en heeft het keurmerk Makkelijk Lezen. Geschikt voor jongeren vanaf ca. 14 jaar. Met simpele landkaarten en enkele paginavullende impressionistische zwart-witillustraties..Marian Hoefnagel (1950) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Dit boek maakt deel uit van de serie: 'Veertien - De tijd van je leven*', over jongeren van veertien jaar die in een andere tijd leven dan nu of op een andere plek dan hier.

Specificaties

Nederlands | 9789086967049 | 60 pagina's

Titel Valse papieren [Makkelijk lezen] : een verhaal uit de Eerste Wereldoorlog
Auteur Marian Hoefnagel
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2023]
Overige gegevens 60 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Niveau A2
ISBN 9789086967049
PPN 438183711
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Vervalsing ; Wereldoorlog I; Frankrijk
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Veertien
Boek

Veertien de tijd van je leven (2014-...)

vol.
Uitgeleend