Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Ik ben net als jij
Boek

Ik ben net als jij (2022)/ Paul van Loon, met tekeningen van Hugo van Look

Vleermuis Flier is op zoek naar een warme slaapplek bij een dier dat op haar lijkt. Ze klopt aan bij eekhoorn, uil en muis. Maar niemand laat haar binnen. Dan ontmoet Flier een mens, Drak. AVI-M3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is nacht. Vleermuis Flier is op zoek naar een warme plek bij een dier dat op haar lijkt. Ze klopt aan bij eekhoorn, uil en muis, maar niemand laat haar binnen. Dan ontmoet Flier Drak; hij is een mens. Boekje voor eerste lezers in de reeks AVI-lezen met Paul van Loon, op AVI-niveau M3 (eerder verschenen in 1999). Paul van Loon, bekend van zijn series over Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks, zet ondanks de AVI-beperkingen een goed verhaal neer. De tekst bevat een paar tweelettergrepige woorden, maar die zal een enthousiaste lezer zeker voor lief nemen. Er zit een mooie opbouw in het verhaal, met een prima spanningsboog en een leuke plotwending aan het eind. De herhalingen geven de tekst een prettig ritme en ze zijn fijne herkenningspunten voor beginnende lezers. Grappig hoe Van Loon zichzelf als verteller ook onderdeel van het verhaal heeft gemaakt en de lezer aanspreekt; zo betrekt hij de lezer nog meer. De illustraties zijn van Van Loons vaste illustrator, Hugo van Look. Hij geeft met perspectief, kleur en mimiek goed de afstand tussen Flier en de andere dieren aan. En natuurlijk is er een volle maan. Verhaal voor eerste lezers over identiteit, waarin vooral de niet-griezelpersonages griezelig zijn. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048739295 | 27 pagina's

Titel Ik ben net als jij
Uniforme titel AVI-lezen met Paul van Loon
Auteur Paul van Loon
Secundaire auteur Hugo Van Look
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2022
Overige gegevens 27 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: AVI-lezen met Paul van Loon - 1e druk van deze uitgave: 2021. - Herziene uitgave van versie uit 1999. - (Spetter. Groep 3. Serie 3)
ISBN 9789048739295
PPN 438294998
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers ; Identiteit
Taal Nederlands