Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Een nieuw begin
Boek

Een nieuw begin (2023)/ Charlotte Jacobi, vertaling [uit het Duits]: Rosalyn van Moorselaar

1940. Terwijl veel inwoners vluchten voor het geweld van de Tweede Wereldoorlog, blijft de kleindochter van de eigenaresse van de patisserie achter in Straatsburg om de stad en de patisserie levend te houden. Als zij verliefd wordt op een Duitse soldaat, zet dat de fragiele verhoudingen binnen de familie op scherp.

Aanwezigheid

Recensie

De derde en laatste historische roman in de 'Patisserie'-reeks.* 1940. Louise Picard, de kleindochter van Ida, ziet het kleurrijke Straatsburg voor haar ogen veranderen in een spookstad. De meeste inwoners zijn inmiddels halsoverkop vertrokken naar veiliger oorden. Samen met de achterblijvers probeert Louise de stad en de patisserie levend te houden. Wanneer zij ondanks alles verliefd wordt op een Duitse soldaat, zet dat de fragiele verhoudingen in haar familie nog verder op scherp én riskeert het leven van haar naasten, van wie sommige Joods zijn. Louise moet een keuze maken: haar inmiddels totaal verdeelde familie beschermen, of haar dromen najagen en vechten voor haar eigen geluk. In zachte, prettig leesbare stijl geschreven. Voor de lezers van Corina Bomann en Anne Jacobs.Charlotte Jacobi is het pseudoniem van journalist en schrijver Eva-Maria Bast en professor en scenarist Jørn Precht. Samen wonnen ze meerdere prijzen. 'De patisserie' is hun eerste serie die in het Nederlands verschijnt.

Specificaties

Nederlands | 9789401619288 | 367 pagina's

Titel Een nieuw begin
Auteur Charlotte Jacobi
Secundaire auteur Rosalyn van Moorselaar
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Xander, 2023
Overige gegevens 367 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Neuanfang. - München : Piper Verlag GmbH, (c)2022. - (Die Patisserie am Münsterplatz)
ISBN 9789401619288
PPN 438392175
Genre historische roman - romantische verhalen
Thematrefwoord Familiebedrijven ; Straatsburg ; Wereldoorlog II
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De patisserie
Boek

De patisserie (2022-...)

vol. [3]
Uitgeleend
Charlotte Jacobi