Een glimp van de zee
Boek

Een glimp van de zee novelle ([2022])/ Amanda Dykes, vertaling [uit het Engels]: Dingeman van Wijnen

Op een eiland in de Amerikaanse staat Maine leidt een vrouw een expeditie naar een boom waarover een verhaal verteld wordt dat van generatie op generatie is doorgegeven.

Aanwezigheid

Recensie

Een aangrijpende roman over een boom, een verhaal en een zoektocht naar de waarheid. Het boek volgt het verhaal van Savannah Mae Thorpe op Ansel-by-the-sea, een eilandje in de staat Maine in de jaren twintig van de twintigste eeuw. Savannah leidt in het bos een expeditie naar een boom waarover een verhaal verteld wordt dat van generatie op generatie is doorgegeven. Savannah komt uit het zuiden van het land en haar versie van het verhaal is anders dan de eilandbewoners kennen. Een plaatselijke houthakker, die een duister verleden heeft, helpt Savannah in haar zoektocht naar de waarheid over de Verzoeningsboom. Invoelend, meeslepend en toegankelijk geschreven.Amanda Dykes (1982) is een Amerikaanse auteur en voormalig lerares Engels. Ze schreef een klein aantal boeken.'Een glimp van de zee' gaat vooraf aan Amanda Dykes' roman 'Op golven van hoop', maar kan afzonderlijk gelezen worden.

Specificaties

Nederlands | 9789051946123 | 111 pagina's

Titel Een glimp van de zee : novelle
Auteur Amanda Dykes
Secundaire auteur Dingeman van Wijnen
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Uitgeverij Van Wijnen, [2022]
Overige gegevens 111 pagina's - 22 cm
Annotatie Afzonderlijk te lezen, gaat vooraf aan Op golven van hoop - Vertaling van: Up from the sea. - Bloomington, Minnesota, USA : Bethany House Publishers, (c)2019
ISBN 9789051946123
PPN 435389513
Taal Nederlands