Deze rots is van ons
Boek

Deze rots is van ons ([2022])/ Kate en Jol Temple, vertaald [uit het Engels] door Lisette Ma Neza ; met tekeningen van Merel Eyckerman

Een zeeotter en haar kleintje is op zoek naar een nieuwe woonplek. Maar op de rots van de zeeotters mogen ze niet blijven. Prentenboek met gekleurde potloodillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In een enkele zin per spread wordt een bijzonder verhaal verteld dat van voren naar achteren en daarna van achteren naar voren gelezen moet worden. Op de heenweg is het een somber verhaal. Een zeeotter en haar kleintje is op zoek naar een nieuwe woonplek. Maar op de rots van de zeeotters waar ze aankomt, is geen plek meer. Ze moet maar ergens anders heen, want ze horen daar niet thuis! Drijvend op een boomstam komen ze bij een vulkanisch eiland terecht, waar het niet veilig voor hen is. Maar waar moeten ze dan heen? Dan wordt de lezer verzocht het verhaal andersom te lezen. Hoe dat afloopt, laat zich raden. Heel knap hoe de zinnetjes beide kanten op heel goed op elkaar aansluiten. Het verhaal is oorspronkelijk in Australië verschenen en vertaald naar het Nederlands. De nieuwe illustraties zijn van Merel Eyckerman. Elke spread bevat een aansprekende potloodtekening die is ingekleurd in zachte tinten. De ottertjes hebben aandoenlijke grote ogen. Mooi en aansprekend verhaal over vluchtelingen dat heel actueel is. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401486835

Titel Deze rots is van ons
Auteur Kate Temple
Secundaire auteur Jol Temple ; Lisette Ma Neza ; Merel Eyckerman
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2022]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Room on our rock. - Scholastic Australia Pty, 2018
ISBN 9789401486835
PPN 438172108
Thematrefwoord Eigendom ; Delen ; Vluchtelingen ; Meerkeuzeverhalen
Taal Nederlands